اطباق اللحم الضاني وبالصور (كلوا يجيب الخروف ويجيلي)

    شاطر
    avatar
    Admin
    ~®~°¤§ الـــريـــاســـة §¤°~®~°
    ~®~°¤§ الـــريـــاســـة §¤°~®~°

    عدد الرسائل : 362
    العمر : 32
    تاريخ التسجيل : 29/12/2008

    اطباق اللحم الضاني وبالصور (كلوا يجيب الخروف ويجيلي)

    مُساهمة من طرف Admin في الأحد يناير 18, 2009 3:21 pm



    طبعاااااااا بكره بقي معظم البنات هيتدبسوا في المطبخ واحنا ولله الحمد
    ثقافتنا المطبخيه تحت الصفر
    قلت بقي اكسب فيكم ثواب واجمعلكم الاطباق ال بتتعمل بلحم الخروف
    منعنا للفضايح
    وبدعوا انتوا بقي


    الفته المصريه بالخل والثوم







    نيجى للطريقه يسلق اللحم الضانى بالطريقه المعتاده ونسوى ارز ابيض (ارز مصرى) ونحمص الخبز فى الفرن ثم نكسره ونضعه فى طبق التقديم ويسقى بقليل من مرق اللحم ويترك يتى يبل الخبز جيدا




    ثم نضع فوق الخبز الارز الابيض



    ثم نحمر ثوم مهروس فى قليل من السمن حتى يصبح لونه ورده ثم نضع عليه حوالى 3 ملاعق كبيره خل ابيض وحوالى 2 مغرفه من مرق اللحم ثم يوضع الخليط فوق الارز ويرش عليه قليل من البهار الحلو والفلفل الاسود



    وممكن اضافه الصلصه الحمرا وطريقتها يحمر ثوم فى سمن قليل حتى يصير ذهبى اللون ويضاف عصير الطماطم ويترك يتسبك ثم ملعقه معجون طماطم وملعقه خل ابيض ويوضع فوق الارز



    ويقدم مع اللحم المسلوق وممكن يحمر شويه فى الفرن بس انا ما حمرته وقدمته مسلوق







    الكبسه السعودي







    الطريقه


    مجبوس اللحم


    المكونات المطلوبة :
    لحم ضأن هبر
    أرز مغسول ومنقوع قبل الطبخ بنص ساعة
    5 فصوص ثوم
    2 بصلة متوسطة مفرومة + 1 بصلة صغيرة اثناء سلق اللحم
    قطعة زنجبيل
    1 طماط مقطعة مكعبات
    زيت
    ملح حسب الرغبة
    توابل مشكلة لطبخ اللحم (حمسة اللحم)
    ( كمون ؛ كزبرة؛هيل؛كركم؛كاري؛فلفل اسود؛دارسين؛)

    الدقوس ( معجون الطماط + عصير 5 طماطم + 2 فص ثوم + زيت + ملح + فلفل اسود )

    توابل سلق اللحم حب (هيل ؛ مسمار ؛ عود دارسين ؛ فلفل اسود ؛)
    بالاضافة الى 2 فص ثوم + نصف البصلة + طماطة وحدة + قطعة الزنجبيل ورق غار




    طريقة العمل
    نقوم بسلق اللحم ووضع جميع التوابل تبعه
    بعد النضوج نقوم برفع اللحم من القدر وتصفية شوربة اللحم لاستخدامها لاحقا
    نحضر قدر ونضع به الزيت والبصل ليتحمر والثوم ونضع بعد ذلك نضع اللحم ونقلبه مع باقي المكونات وبعدها الطماط المكعبات والتوابل والملح



    نقوم بسكب قليل من شوربة اللحم على اللحم وتركه يغلي لمدة 10 دقائق لتتجانس المكونات مع بعضها



    الآن نأتي بالأرز ونسكبه على اللحم ونضيف باقي الشوربة عليه الى ان يصل ارتفاع الماء فوق الارز بمقدار 2 سم



    بعد ان يتشرب الارز الشوربة نقوم بوضع قطرات من منقوع الزعفران وتركه على نار هادئة لمدة نصف ساعه





    صينيه الرقاق باللحمة المفرومة


    المقادير

    1/2 كيلو رقاق
    سمن سايح
    شوربة
    1/2 كيلو لحم مفروم
    بصلة كبيرة مبشورة
    مقدار من السمن او الزيت لعمل العصاج
    ملح- فلفل أسود- بهارات
    الطريقة
    - نحضر صينية و ندهنها بالسمن
    - نقوم بغمس ورقة ورقة من الرقاق في صينيه فيها الشوربة
    و عندما ننتهي من نصف كمية الرقاق،
    نفرد العصاج على السطح ثم نقوم برص النص المتبقي من الرقاق
    بعد غمسه في الشوربة برضه ولما نخلص كمية الرقاق كلها
    نقوم برش القليل من الشوربةعلى الوجه
    ثم نقوم بدهن السطح بالسمن

    - توضع صينية الرقاق بالفرن لحد ما تحمر
    بعد خروج الصينية من الفرن نقوم بتغطيتها بغطاء
    علشان الرقاق يطرى
    لو انتى عيزاه طرى




    طبق مشــــويات



    ربع كيلو لحم ضانى صغير من بيت الكلاوى
    نصف كيلو ريش ضانى صغيرة
    ربع كيلو كبدة شرايح رفيعة
    2 كلاوى ضانى
    4 قطع صغيرة من اللية فى حجم البندقة
    2 بصلة مفرومة فرما ناعما
    2 معلقة كبيرة عصير ليمون
    ملح وفلفل
    الطريقة
    تشق الكلاوى نصفين وتغسل جيدا
    نغسل اللحمة والريش ثم ينقع الجميع فى البصل
    المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصير الليمون
    يترك الخليط منقوعا لمدة نصف ساعة
    يشوى فى الشواية بعد دهنها بالزيت او على الفحم
    اول ما تشوفى الدم ابتدى يظهر على سطح اللحمة
    نقلب اللحمة على طول على الناحية التانية
    لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها
    تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقايق
    نشيل اللحمة من على الشواية ونرصصها على
    طبق مفروش بالبقدونس >

    **وبالهنا والشفا**



    فخدة فى الفرن



    فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم
    2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة
    الطريقة:
    اغسلي الفخذة ونشفيها
    اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة
    ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا
    ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس
    نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل
    نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات
    نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى
    غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن
    لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم
    علشان وشها يحمر و بالهنا و الشفا






    رستو فخد الضاني


    [size=12]المقادير:
    * كيلو لحم ضان بالعظم قطع
    * 2 كيلو لبن
    * قليل من السمن ، وزيت لقلي اللحمة
    * ملح - فلفل
    * كركم
    * قرفه وقرنفل لسلق اللحمة
    * مكسرات ولوز وصنوبر
    * بقدونس للتزيين
    * بيضة


    الطريقة:
    - يقلي اللحم بالسمن ثم يضاف الماء له فى الإناء للسلق ، مع وضع قطع من البصل القطع والقرفة والقرنفل لنكهة أطيب والملح والفلفل حتى تسوي اللحم تماماً.
    - نضع اللبن في وعاء آخر ونضع فيه البيضة ونحركه جيدا
    - وبعد سواء اللحم نأخذ قليل من المرق ونضعه جانباً ، ثم نصب اللبن فوق اللحم والمرق مع التحريك حتى يصبح القوام متجانس متوسط السمك ، مع وضع الكركم وبعدها نرفعها من على النار
    - في هذه الأثناء نقوم بطبخ الأرز أو البرغل بباقي المرق
    - للتقديم يفرش طبق عميق بخبز التنور أو الخبز السوري ، ثم يوضع الأرز ويسكب اللبن واللحم عليه ويرش بالمكسرات "لوز وصنوبر محمصه" والبقدونس المفروم


    طاجن اللحم الضاني بالباميه







    المقادير:



    500 جرام بامية مغسوله جيدا ومقمعة


    500جرام لحم ضانى مقطع قطع متوسطة


    500جرام من عصير الطماطم الطازجة
    بصلة جوانح صغيرة


    6فصوص ثوم مفروم


    ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة ومطحونة


    ملح وفلفل اسود حسب الرغبة


    مكب مرقة دجاج
    الطريقة :


    تشوح البصلة حتى الاصفرار يضاف اليها الثوم المفروم المضاف اليه الكسبرة ويقلب لثوانى


    تضاف اللحمة الضانى وتهدأ النار حتى يتغير لونها مع التقليب المستمر


    تضاف الطماطم والتوابل ومكعب مرقة دجاج و تترك حتى تتسبك ويضاف القليل من الماء حتى دخول اللحمة على تمام النضج


    تضاف البامية مع التقليب وتغطى الطنجرة (الحلة ) حتى تمام النضج


    تقلب محتويات الطنجرة فى الطاجن وتدخل الفرن حتى يحمر الوجه


    تقدم مع الارز والصلطة الخضراء ويعصر عليها الليمون عند الأكل



    my alaooooo
    [/size]

    abdoelmasry
    عضو جديد
    عضو جديد

    عدد الرسائل : 31
    تاريخ التسجيل : 21/01/2009

    رد: اطباق اللحم الضاني وبالصور (كلوا يجيب الخروف ويجيلي)

    مُساهمة من طرف abdoelmasry في السبت يناير 24, 2009 10:43 am

    ايه يااعم الحاجات الجميله دى شكرا على الاكل الرائع دا

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء نوفمبر 21, 2018 8:38 am